javascript:void(0) SearchReadShare: Γιατρός Κων. Μουρούτης - Βιταμίνη Β12, Μύθος και αλήθεια

10 Φεβρουαρίου 2013

Γιατρός Κων. Μουρούτης - Βιταμίνη Β12, Μύθος και αλήθεια



Για τον κο Μουρούτη, άκουσα πρόσφατα από μια φίλη, συγκεκριμένα χθες βράδυ. Δεν έχω παρακολουθήσει κάποια εκπομπή υγείας που να τον παρουσιάζουν κλπ., μα ούτε μέχρι πρόσφατα από άλλες γνωστές μου που ασχολούνται με την εναλλακτική ιατρική γενικότερα.

Σε γενικές γραμμές, χθες, κατάλαβα πως ο άνθρωπος αυτός, εξηγεί και τεκμηριώνει, αλλά και πράττει για τους ασθενείς του, την εξής αρχή: Η βελτίωση και η καλή υγεία, η θεραπεία και η συνέχιση της ζωής κάποιου που ασθενεί, στηρίζεται στη διατροφή. Ποτέ σε φάρμακα. Σε κανενός είδους φάρμακου. Τα κάθε λογής φάρμακα, είναι μόνο για το κέρδος των φαρμακοβιομηχανιών κλπ.


Μου κέντρισε το ενδιαφέρον, είναι η αλήθεια, χθες η φίλη μου, ίσως γιατί καταβάθος πιστεύω, έτσι απλοϊκά θα το πω, πως ό,τι τρώμε και πίνουμε, αυτό είμαστε. Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, αντιθέτως. Δυστυχώς είμαι καπνίστρια, πίνω αρκετούς καφέδες, προσπαθώ να κοντρολάρω αυτές τις αδυναμίες μου συγχρόνως, αλλά παράλληλα καταλαβαίνω και έχω συνειδητοποιήσει μεγαλώνοντας, πως η διατροφή αλλά και η υγεία μας, είναι "εμπορευματοποιημένες" και, όσον αφορά τη διατροφή, κατευθυνόμενα "γευστική", αλλά και η κατανάλωση φαρμάκων (η χώρα μας είναι από τις πρώτες σε κατανάλωση φαρμάκων στην Ευρώπη) είναι για κάποιους πακτωλός χρημάτων (βλέπε φαρμακοβιομηχανίες).

Για την φιλοσοφία του γιατρού κου Μουρούτη, τη μέθοδό του, την εμπειρία του, αλλά και προπάντων την ιατρική και επιστημονική του άποψη για την πρόληψη και ό,τι μπορώ να συλλέξω σαν πληροφορία γνώσης την ξεκίνησα σήμερα.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρέθηκα στην ιστοσελίδα http://inz.gr/newstart/ όπου πληροφορήθηκα κάποια γενικά πράγματα. Παράλληλα στο http://www.ftiaxno.gr, ένα blog που παρακολουθώ, παρακολούθησα κάποια video από εκπομπή του στην tv, για την Β12, την περιβόητη βιταμίνη, τα συμπληρώματα κλπ. Θα τα αναρτήσω κι εδώ, γιατί είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που άκουσα.

 
 

Και, άσχετα, αν μπορέσω κάποια στιγμή να τηρήσω συγκεκριμένες βασικές αρχές για καλή υγεία κλπ., δεν με εμποδίζει να αφουγκραστώ κάποιες αλήθειες. Και να τις απομονώσω. Και να συλλογιστώ. Και εν τέλει, να αποδεχτώ, ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, επιστήμονες ή μη, που θα βρουν τρόπο να μεταφέρουν τη γνώση στους υπόλοιπους. Και θα ενημερώνουν τον κόσμο. Και σε αυτό το θέμα βοηθά το διαδίκτυο φυσικά.


Αν παρακολουθήσατε τα παραπάνω video, θα ακούσετε για το φθόριο. Ακόμα και για αυτό που περιέχουν οι οδοντόπαστες. Ακούστε και παρακάτω... Για το νερό και το φθόριο. Που σε λίγο καιρό θα εμπεριέχεται περισσότερο φθόριο στο νεράκι που πίνουμε... Και για συγκεκριμένους λόγους...


Πάντα "παίρνεις" γνώση... Αρκεί να 'χεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά.

Μου άρεσε ο λόγος του και ο τρόπος που μεταφέρει τη γνώση του, είναι άμεσος και κατανοητός. Μακάρι να μπορέσουμε κάποια στιγμή, εμείς όλοι που βομβαρδιζόμαστε με τόσα λάθος μηνύματα περί διατροφής - από τα γεννοφάσκια μας ακόμη - ν' αλλάξουμε λίγο, έστω και τόσο δα - κάποιες μικρές κακές συνήθειες.

Εις το επανιδείν, λοιπόν.



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου