javascript:void(0) SearchReadShare: Φτιάξτε το δικό σας υγρό σαπούνι!

6 Μαρτίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας υγρό σαπούνι!


Πόσες φορές περιφερόμαστε από ράφι σε ράφι στο super market ανοίγοντας τα καπάκια από διάφορα αφρόλουτρα ή κρεμοσάπουνα, θέλοντας να μυρίσουμε, το ένα, το μοναδικό, που θα μας κάνει το κλικ, για να το αγοράσουμε;

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, πως παλαιότερα, όταν χρησιμοποιούσαμε πλάκα σαπουνιού, το άρωμά του διαρκούσε, εκτός του ότι μας μάγευε με τη μυρωδιά του;

Αν ακόμα προτιμάτε το άρωμα της αγαπημένης σας πλάκας σαπουνιού, και συγχρόνως σκεφτήκατε πως ήρθε η ώρα για εξοικονόμηση χρημάτων, δείτε παρακάτω, πως μπορείτε να φτιάξετε υγρό σαπούνι από την αγαπημένη σας πλάκα σαπουνιού.

Επίσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και υγρό σαπούνι για το σώμα, το γνωστό… αφρόλουτρο.


Τι υλικά χρειαζόμαστε
1 πλάκα (από το αγαπημένο σου σαπούνι)
2 κουταλιές της σούπας υγρή γλυκερίνη (τη βρίσκουμε σε φαρμακείο)
3,5 λίτρα νερό
1 τρίφτη τυριού


Πώς φτιάχνουμε το υγρό σαπούνι
Τρίβουμε όλη την πλάκα σαπουνιού με τον τρίφτη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, τη γλυκερίνη και το τριμμένο σαπούνι σε μια κατσαρόλα. 


Βάζουμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια έως δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι. Αφού διαλυθεί τελείως το σαπούνι, βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε -γύρω στις 12 ώρες- να κρυώσει το μείγμα.

Μετά από 3 με 4 ώρες θα αρχίσει να θολώνει το μείγμα. Αν το μείγμα σας είναι λίγο σκληρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι και να το χτυπήσετε με το μίξερ. Αντιθέτως, αν σας βγει λίγο νερουλό, βάζετε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και προσθέστε κι άλλο τριμμένο σαπούνι και αφού λιώσει, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει πάλι..

Το υγρό μας σαπούνι είναι έτοιμο! Τόσο απλά και οικονομικά!



Φυλάξτε όλη την ποσότητα υγρού σαπουνιού σε ένα μεγάλο δοχείο και όποτε χρειαστείτε γεμίζετε το μπουκαλάκι σας.


Πηγή: http://www.thefarmersnest.com





.
Blog Widget by LinkWithin

9 σχόλια:

  1. Ειρήνη από Πειραιά7 Μαρτίου 2012 στις 5:43 π.μ.

    Γειά σου Άννα. Φτιάχνω αυτό το σαπούνι εδώ και καιρό, όπως και τα περισσότερα απορρυπαντικά και σαπούνια, για χρήση της οικογένειας. Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: αφαίρεσα την γλυκερίνη, γιατί εμποδίζει τον αφρό και αφήνει κατάλοιπα στον νιπτήρα. Για 125 γρ. - 150 γρ. πλάκας σαπουνιού, 8 - 10 φλ. τσ. είναι αρκετά. Παραπάνω νερό, μόνο αν είναι ανάγκη, θεωρώ ότι αποδυναμώνει το υγρό σαπούνι. Προσθέτω, αφού αρχίσει να κρυώνει το μείγμα, 15 σταγόνες αιθ. έλαιο σπόρων γκρέιπ φρουτ,15 στ. λεβάντας, σαν συντηρητικά, 15 στ. λεμονιού για άρωμα. Δεν κάνει πολύ αφρό, δεν ξεραίνει τα χέρια. Το ανακινώ πολύ καλά στη φιάλη αποθήκευσης αφού κρυώσει για να μην πήξει. Αυτά και συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη να σαι καλά. Καλοδεχούμενη η άποψή σου, μιας και το χεις δοκιμάσει προσθέτοντας και αιθέραια έλαια. Είναι ακόμα μια ωραία ιδέα :)))))

      Διαγραφή
  2. Ειρήνη απο Πειραιά7 Μαρτίου 2012 στις 10:32 π.μ.

    Άννα, είναι αρκετά καλό σαπούνι, το φτιάχνω συνεχώς. Το κυριότερο όμως είναι, ότι δεν περιέχει συντηρητικά και αφριστικούς παράγοντες, που μπορεί να προκαλούν αλλεργείες. Είμαι παθούσα και ξέρω. Καλορίζικη στα blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα 'σαι καλά Ειρήνη. Θα χαρώ να μου πεις πως φτιάχνεις τα απορρυπαντικά, μόνη σου :))) Aν μπορείς στείλε μου τι πρέπει να κάνω. Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειρήνη από Πειραιά8 Μαρτίου 2012 στις 5:54 π.μ.

    Θα στείλω e-mail, το συντομότερο δυνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλησπερα.Ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα να μαθω κ εγω πως φτιαχνει η Ειρηνη τα απορυπαντικα.Ευχαριστω προς το παρων,!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xairetai.egw eftiaksa to migma alla den petuxe kai den kserew to giati.evala mia plaka sapouni trumenh ston trufth kai 1.5 k.soupas glykerinh mazh me 1.5 litro nero kai telika den egine kremodeis.ti na ftaiei??? fotis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έφτιαξα το κρεμασάπουνο, χρησιμοποιώντας 3 λίτρα νερό και 1,5 πλάκα σαπούνι "καραβάκι" γιατί είχα διαβάσει και αλλού ότι τους είχε βγει νερουλό. Κι έτσι λιγόστεψα το νερό (3 λίτρα αντί 3,5) και έτριψα μισή πλάκα σαπούνι παραπάνω. Καθώς το είχα στην κουζίνα, ανακάτευα με το σύρμα το μίγμα, και για 3 λεπτά το άφησα να κοχλάσει και μετά έκλεισα το μάτι. Στη συνέχεια το άφησα το μίγμα στην κατσαρόλα γύρω στις 15 ώρες, στην κατσαρόλα. Ήταν μια χαρά.

      Διαγραφή
  7. kala entaxei me esoses.pote den tha fantazomoun oti tha eftiaxana moni mou igro sapouni.na ftiaxeis kiolas kai kolonies kai aporipantika

    ΑπάντησηΔιαγραφή